Polski English Deutsch
maslaki-280.png

EKOLOGICZNE MASLAKI MARYNOWANE

Skład:

ekologiczne maślaki (Suillus luteus ), woda, ekologiczny ocet-regulator kwasowości, ekologiczny cukier, sól, ekologiczna cebula, ekologiczna marchew, ekologiczne przyprawy

Bez konserwantów. Nie zawiera składników genetycznie modyfikowanych


Maślaki (Suillus luteus)

Grzyby bardzo przypominają większość spożywanych przez nas warzyw. Zależnie od gatunku zawierają one od 80% – 93% wody. Pozostałą część ich masy stanowią przede wszystkim białka. Są za to bogate w węglowodany, enzymy, sole mineralne, wapń, fosfor, żelazo, a także witaminy. Zawierają witaminę A w postaci karotenu ale także znaczne ilości witamin B1 i B2.

Badania wykazały, że wiele gatunków grzybów zawiera także związki antybiotyczne o cennych właściwościach bakteriobójczych. Bogatym ich źródłem okazał się właśnie maślak zwyczajny.

Masa netto: 265 g
Informacje logistyczne Antyoksydanty,antymutageny,antykancerogeny Ekologiczne czy konwencjonalne? Ekologiczna zdrowa żywność